Eilen oli vuorossa Oriveden koiranäyttely. Lähdimme aamulla kahdeksalta Ullan kyydillä, kun kultaisetnoutajat alkoivat kymmeneltä. Nemo matkusti rauhallisesti Pumppumies Puolivälin pakettiauton etutilassa, ja noutajien arvostelun ajan odotteli häkissä minun kuvatessa collieita. Sää oli tosi märkä ja paleli vähän, kultsujen arvostelun loputtua Ulla lähti ja jätti meille onneksi jätesäkin häkin suojaksi. Siirsin leirin welshikehän laidalle, ja kahdentoista maissa springereiden alkaessa vettä tuli ihan kaatamalla. Siinä vaiheessa mietin, että olisihan se kiva, jos ei ihan turha reissu olisi ollut… Nemo ei kovin märkä ollut koska oli odotellut häkissä ennen kehää, joskin kehään mennessä totta kai kastui melkein heti. Mietin vähän, miten poika esiintyisi kun ei ole koskaan aiemmin sateella mennyt, mutta ei ollut mitään ongelmia, Nemo esiintyi hienosti niin seistessä kuin ravatessa. Welshejä oli ilmoitettu kuusi, kaikki muut Boniton kennelin koiria ja Nemo tällainen ”poikkeus”. Nuortenluokan uros sai H:n ja toinen avoimen uros EH:n, ja täytyy sanoa että sade ei haitannut enää yhtään kun australialainen tuomari Douglas Sidebottom antoi minulle ERIn käteen sanoen ”and we’ll see with you again”. En ehtinyt edes solmia nauhaa hihnaan, kun piti jo juosta kilpailuluokassa kehää ympäri ja meille tuli luokkavoitto! Käväisin häkillä ja sidoin nauhat hihnaan, tällä välin valioluokan uros sai ERIn ja kiiruhdimme paras uros-kehään. En voinut uskoa sitä, kun tuomari kätteli meidät ensimmäisiksi! Nemo voitti valion! Ja sai siis toisen sertinsä, voi vitsi! :D Taas nopsaan häkille. Molemmat nartut saivat H:t, joten Nemo oli suoraan ROP! Kehäsihteeri kysyi, haluanko juosta kunniakierroksen ja siellä me yksinämme kaatosateessa juostiin, minä ruusuke kädessä ja kehäsihteeri taputti. Ketään ei ollut näkemässä menestystä, mutta onneksi eräs ystävällinen nainen, jonka kanssa juttelin, otti meistä pari kuvaa kamerallani, kiitos hänelle! Otin Nemosta pari kuvaa kehän jälkeen, reppana oli ihan märkä mutta niin reipas! :’) Arvostelu oli myös hyvä: ”5y good type. Moves little wide in front. Very good head balance, eyes and earplacement. Skull has slight downing. Level topline. Well spring ribs. Relatively compact. Moves with drive.” Tuomari tosiaan ihastui Nemoon, ei tullut jälkeenpäin mitään sanomaan mutta minä tykkäsin, mukava mies oli.

Kunniakierrosta..

Kehän jälkeen siirryimme sisälle liikuntahalliin kuivattelemaan, laitoin häkin aulaan limsa-automaatin viereen ja kävin palkintotoimistossa. Mielettömän hienot pokaalit saatiin, ja ryhmäkehät alkaisivat kuulemma puoli neljän maissa. Soitin Ullalle, ettei täältä ihan heti päästäkään lähtemään, ja se pari kolme tuntia odoteltiin rauhassa, Nemo nukkui häkissä, välillä hengaili vierelläni ja käväisin ostamassa jätkälle pari siankorvaa. Mielessä kävi, että ensi kerralla otan sittenkin sitä lukemista ja ehkä mp:nkin mukaan, ja olisi ehkä sittenkin pitänyt jättää tuoli itselleni eikä antaa Ullalle lähtiessä, kun mietin että selviän paremmin vähemmällä kantamisella. No, hyvin siinä lattiallakin istui seinää vasten jätesäkin ja takin päällä. Ryhmät olivat myöhässä, mutta Nemo jaksoi myös itse liikuntasalissa odotella hienosti, nukkui häkissä eikä välittänyt ympäröivästä hälinästä mitään.  Ryhmän tuomaroi argentiinalainen Elena Spector, Nemo jaksoi taas esiintyä ihan mahtavasti! Eikä edes liukastellut parketilla, vaikka vähän pelkäsin sitä. Jatkoon ei päästy, mutta olihan se mukavaa pyörähtää siellä. Pienmäen Leena otti kuviakin isossa kehässä, kiitos! Kotiin pääsimme lähtemään kuuden maissa, minun iltani jatkui vielä agilitytreeneillä Nitan kanssa ja neiti meni ihan mukavasti. Sain myös ohjata Sannia, se vasta hyvin menikin! :D

Ryhmäkehän esiarvostelussa.

Mitäpä tästä nyt sanoisi, näyttää siltä että Nemossa todella on ainesta! Eiköhän me ruveta taippareita harjoittelemaan, tässä on hyvin kesä aikaa pitää taukoa näyttelyistä. Kiitos vielä mahtavasta päivästä kaikille, ennen kaikkea Ullalle kyydistä, Nemolle upeasta käytöksestä ja reippaudesta, V-P:lle ja Leenalle ryhmäkehän kuvaamisesta, Inkalle Nemon vahtimisesta ulkona käymiseni aikana sekä kaikille meitä onnitelleille!! Me onnittelemme myös Marjaa ja Viriä sertistä.  

Ja kotona.