On kaunis hohde hankien, juoksee koirani näin
Retki mökin jäällä vie pian kotihin päin
On eessä virma spanieli, hiljaa lumi narskuu
Ja kauneus talvipäivän pian vaihtuu
siniseen hämärään,
sen hiljaisuutta kuuntelemaan jään.

Pitkän päivitystauon jälkeen voisin kertoilla pikaisesti marras-joulukuun vaihteen kuulumisia tänne. Koulu ja koeviikko on syöneet omistajan aikaa koirilta, joten mitään erityisempiä ei ole tapahtunut, kotona vain touhuiltu sekä nautittu hurjasti ihanasta Suomen talvesta! Rakastan talvea ja lunta, ja koiratkin intoutuvat talvisin leikkimään keskenään paljon useammin kuin tavallisesti – tosin se voi johtua tietenkin kylmyydestäkin, riehuminen lämmittää tehokkaasti. Pari viikkoa sitten saimme Nitan kanssa tavata pitkästä aikaa pikaisesti Viiviä ja Rommia. Vaikka aikaa oli vähän, koirat innostuivat leikkimään todella paljon ja hauskaa oli! Kiitos, toivottavasti saadaan pian uusiksi.

Tämä ja seuraavat kuvat (c) Viivi

"Mee pois!"

Neiti ja uusi panta :)

"Jos et usko hyvällä, niin sitten pahalla!"

12. päivä lähdimme taas kerran Valkeakoskella käymään. Oli mielettömän kaunis talvipäivä, saavuimme aamupäivällä Savijärven mökille jossa odottivat täti, serkut ja tietenkin ylienerginen Nalli. Pakkasta oli reilusti yli 20 astetta ja päästimme koirat leikkimään jäälle, intoa riitti!

Tuiskahdus

Latasin tänne rajaamattomat versiot, anteeksi

Rajatut löytyvät kuitenkin petsiestä 8)

Pahoittelen tärähdyksiä

Pojat kirmailee

(c) Katsu. Nemo leikkii ilmeisesti olevansa näyttelykehässä...

Omaa kivaa

Kylmä...

:-) (c) Katsu

Pojat juoksee

Kakaraa pitää kurittaa, tuumaa Nita.

Kohti valoa...

Ja Nalli perään.

"Mitäs ihm..?"

Nita alkoi pian palella tossuista ja takista huolimatta, ja lähdimmekin Laukkasille syömään. Päivän aikana minä, Jaakko ja Joona touhusimme kaikenlaista; iltapäivällä jätimme Nitan lämpöiseen kodinhoitohuoneeseen Nallin seuraksi ja lähdimme ulos. Puin Nemolle Nitan takin ja tossut päälle, ettei tulisi kylmä. Jaakko teki isotädin pellolla peuran päällä Nemolle verijälkeä pari kertaa, ja hienosti meni! Poika oli aivan innoissaan ja jäljesti tosi hyvin. Kuvat otti Joona, ja sen kyllä näkee ;) Suunta jatkui uudestaan jäälle jossa Nemo totteli jälleen mahtavasti ja intoutui ihanasti kirmailemaan ympäriinsä. Siitä huomaa, että suhteemme on vaan vahvistunut ja se on, jos mahdollista, entistä enemmän minun koira. Vaikka pyysin sitä menemään poikienkin luo ja huusivatkin, Nemo pysytteli mun lähellä ja kuunteli vaan mua :’D

Aloituskohta (ja me ollaan vaatteiden puolesta aika samiksia!)

Mantansaari

Wihii!

Tossu lähtee...

Mietityttää.

Välillä kävimme taas sisällä kotona lämmittelemässä ja illalla haimme molempien koirien kanssa pellolle jääneen peuranpään ja mökiltä haulikon. Kävimme vielä illan hämyssä jäällä. Nita ilmaisi innostuksensa istumalla keskelle hankea ja nostamalla etutassun ylös: ”Palelee!” No, koirat lähtivät sitten leikkimään ja juoksentelemaan yhdessä, mutta täytyy myöntää että kahdestaan niitä ei voi muualla kuin jäällä pitää vapaana. NN-team lähti seikkailemaan vastarannalle ja tuli ihan hiljaista. Kävelin järven keskelle saareen huutelemaan, ja pian koirat tulivatkin. Saaren edustalla jäin silittelemään ja kehumaan ja sitten lähdettiin kulkemaan kohti rantaa ja poikia. Yhtäkkiä jäästä kuului tosi luja pamaus! Ja sitten juostiinkin pikavauhtia takaisin rantaan… Kyllä se kesti, mutta pakkasen myötä jännitys saa jään paukkumaan ja ääni ei ole kauhean mukava, pakko myöntää. Kylmyydestä huolimatta kivaa oli, mahtava päivä! :D

Jäljet jäällä.

Jotenkin pidän tästä kuvasta hirveästi :')

Ja takaisin.

Vapaus.

Mitäs tänne muuten… Nita oli agilityssä viime viikolla jotenkin hassu, ei mikään paras päivä neidillä; itse kuulemma ohjasin hyvin. Tänään mukaani lähteekin Nemo, toivottavasti poika ei aiheuta katastrofia ja kaikki menee hyvin :-)