Hyvää helmikuuta vaan, näin koeviikon päätteeksi ja viikonlopun alkajaisiksi on hyvä suoda jotain huomiota tähänkin blogiin. Mitäpä tänne nyt sanoisi, viimeaikaiseen arkeen on kuulunut naksuttimenpainelua, lumileikkejä sekä paljon iloa! :) Viime viikon tokotreenit jäivät minulta ja Nitalta väliin kyydinpuutteen vuoksi, mutta kotona ollaan harjoiteltu. Kuten viimeksi kerroin, edellisissä treeneissä koulutettiin lähinnä enemmän ohjaajaa kuin koiraa x) Vien kättä seuraamisessa liian eteen, joten läksyksi saimme opetella pitämään käden sivusauman kohdalla sekä harjoitella kontaktin pysymistä myös liikkeelle lähtiessä, tällä hetkellä Nita kun tuppaa katsomaan eteenpäin. Sinänsä ei mikään ihme, ei Nita ole taustojensa takia sellainen koira joka luottaisi ihmiseen niin paljon että voisi tapittaa tätä vaikka käveltäisi missä kivikossa. Joka tapauksessa, aloitimme kontaktiharjoittelun naksuttimen avulla jo samana iltana, ja sitä olemme jatkaneet nyt siis parin viikon ajan; toistaiseksi vain sisätiloissa. Aloitin muutamalla askeleella, aina kun katse pysyi silmissäni naksautin ja palkkasin. Nyt ollaan edetty jo useampaan askeleeseen, ulkona vaan täytyisi vielä harjoitella kanssa... Edistystä on kyllä tapahtunut, kontakti säilyy jo paljon paremmin :) Naksuttimeen aloin ehdollistaa Nitaa jo varmaan viime vuoden puolella, en itse asiassa muista tarkalleen x) Hämmästyttävän nopeasti oppi klikkerin idean ja itsekin huomasin, kuinka hyvä koulutusmetodi se on, kun vain osaa pitää ajoituksen kohdallaan :'D

Nemon ehdollistamisen naksuttimeen aloitin nyt tämän vuoden puolella. Toistaiseksi ollaan vielä katse silmiin-naksu-namikuonoon -vaiheessa, kiirettä en ole halunnut pitää mutta spanielissakin on huomattavissa jo pientä tajua, ainakin silmissä välähtää samanlainen pilkahdus kuin Nitalla, kun naksautan. Nemo on muutenkin ollut aivan mielettömän kiltti poika viime aikoina! Naapurin koiran juoksut unohtuivat -ja loppuivatkin jo-, joten karkailua ei ole ollut (*koputtaa puuta*) ja olen taas pitänyt Nemoa lenkillä vapaana. Aivan mahtavasti ollut, torstaina esimerkiksi: kahlasimme pururadalla hangessa, koira jäi haistelemaan jotakin. Päästin hihnasta irti ja jatkoin matkaa. Nemo oli yhä keskittyneenä kuono hangessa, ja tajusi että olin lähtenyt vasta kun huudahdin: "Heippa!" Johan nousi pää lumesta ja pinkaisi kiireellä luokseni. Metsässä päästin hihnasta irti, mentiin jälleen rauhallista tahtia ihan vain niin, että Nemo kävelee perässäni ja palkkaan aina välillä kädestä. Jos se jää haistelemaan, juoksen eteenpäin ja saan sen siten luokseni. Mastolla Nemo päätti oikaista valtavan lumikasan yli ja kiersi sen takaa edemmäs polulle haistelemaan. Vielä en luota siihen niin paljon, että antaisin koiran kulkea edellä polullani, ja kutsuin luo. Ja Nemohan tuli! Myös myöhemmin aina tänne-käskystä. Eilen ja tänään kiersimme samaa lenkkiä kuin vuosi sitten, jollon kohtasimme ilvesperheen, tosin tällä kertaa Nemolla oli hihna pitkänä perässä. Umpihankiloikkiminen näkyy tekevän koiralle hyvää, ja ainakin pysyy hienosti perässä :-D Positiivinen vahvistaminen siis toimii! Josta hyvä esimerkki oli myös tammikuussa, sen unohdin viime merkinnässä kertoa. Olimme siis aamulenkillä tulossa Nemon kanssa, päästin kotipolulla irti ja kuinka ollakaan, vähän ennen tienhaaraa lähti taas lapasesta kihdyttämään kohti tien päätä ja naapurin pihaa. Edellisestä kerrasta oppineena lähdin juoksemaan takaisin tielle, kimittäen "tännetännetänne" ja sivusilmällä vilkaistessani näin, kuinka spanielin kiitolaukka hidastui koomisen näköisesti sen kuulostellessa hölmistyneenä, että ei tämä nyt tällä lailla mene, sehän ei juoksekaan mun perässä karjuen! Ja minä kipitin tosiaan tulosuuntaan karkuun, ja tulihan se Nemo perässä, niin vauhdilla että mutkassa lensi turvalleen laukaten kaksi laukka-askelta kyljellään pelkkien takajalkojen työntäessä x) Valtavat kehut tietenkin sai, ja tämän viikon irtilenkitkin ovat olleet tosi lupaavia :-) Jäälle kun vielä pääsisi lähiaikoina... Muuten tänne ei kuulu mitään ihmeellistä, hyvää vain; koulu helpottaa taas joten koirille on enemmän aikaa, minkä lisäksi olen leikkinyt uudella kamerallani :D Lisää kuvia tulee kunhan saan niitä ladattua tänne.

PS. Jep, ulkoasu vaihtui takaisin vanhaan koska kaikesta värittömyydestä johtuvasta tylsyydestään huolimatta se oli niin kiva :D Ja koirien sivuille päivitetty jälleen uudet kuvat (tai no, viime vuodelta kumpikin mutta vaihteluhan virkistää).