Viimeinen lomaviikonloppu sujui rennosti koirakavereita treffaillen. Perjantaina vierailimme Nitan kanssa pitkästä aikaa Viivillä. Aluksi Nita ja Kassu pääsivät spurttailemaan pellolle ja löytyihän sitä leikki-intoa sen verran, että ainakin jotain kuvia heltisi Viivin kamerallekin! Välissä kävimme naapurissa lettukesteillä, joiden ajan Nita odotti kiltisti Iinan seurana sisällä. Myöhemmin Nita innostui leikittämään vähän Rommiakin ja otettiin kahden minuutin paikallamakuu sekä seuruutin vähän Nitaa. Ei olla tehty sen kanssa tokoa nyt kesällä juurikaan, mutta neiti meni aika hienosti! :) Ilta meni höpötellessä kaikenlaista, kiitos että saatiin taas tulla! :>

"Hyyyi joku Rommi"

Nita piti hienosti kuole-käskyn :]

Viivin parempia kuvia odotellessa 8)

Lauantaiaamuna Nemo pääsi taas parturiin. Trimmauspöydällä koiraa pidellessäni löysin kaulasta sittenkin tappelunjälkeisen haavan. Onneksi kyseessä oli vain pintanaarmu, joskin vähän pidempi sellainen. Siinä oli rupi päällä ja Seijakin totesi, että hyvin on lähtenyt paranemaan vaikkei sitä ole hoidettukaan (kun ei olla huomattu aiemmin). Eiköhän se lauantaihin mennessä parane… Trimmausoperaation jälkeen lähdimme isän, koirien ja Joonan kanssa kohti Valkeakoskea. Mökille päästyämme Kaisa ja Leia häipyivät pois jaloista Ylöjärvelle ja me suuntasimme Katsun ja Apun kanssa Ideaparkiin shoppailemaan. Iltapäivä meni muita odotellessa sekä myöhemmin koirien kanssa touhuillessa, yritimme saada Nemoa uimaan Nallin perässä veneestä rantaan mutta spanielia pelotti hypätä veneestä, joten ei viitsitty pakottaa sitä. Hulinaa riitti kun team NNNN (NemoNitaNalliNinja) pääsivät vauhtiin. Nemo tosin vetäytyi aika äkkiä pois, kun se ei kestänyt nuorempien riehumista. Nalli onneksi alistuu vielä Nemolle, mutta en viitsinyt pitää sitä siinä häiritsemässä toisten leikkiä. Nemo oli jostain syystä koko viikonlopun tosi stressaantunut :( Se komensi Ninjaa vaikkei se ollut lähelläkään eikä edes Nemon kimpusta, ja meni aina todella mielellään autoon rauhoittumaan kun meno kävi sille liian häiritseväksi. Appu epäili, että se tavallaan jännittäisi jo näyttelyä kun tietää, mitä trimmauksesta seuraa ja tokihan sänkikin kutittaa… Raukka. Sunnuntaina katsoimme Joonan kanssa Nallin taipparitreeniä (Napero on muuten hurjan hieno nuori mies! :>) ja Ninja väsytti taas noutajaa 6-0. Mummi haettiin mökille synttärikahville ja illalla ajelimme kotiin. Kiva viikonloppu oli!

Mummille lumpeita hakemassa.

Kaisa ja Appu kävivät Fifi & Fidossa... Ninja sai Security-paidan ja Nitan päällä oleva paita on Leian!

Siis miten te nuoret jaksatte... Nita pääsee muuten laihikselle.

Tällaista se enimmäkseen oli: nuoret riehui ja Nita paimensi poliisina tilannetta.

Tämäkin pimeä kuva (en jaksanut muokata vielä) kuvastaa aika hyvin, millaista meininki oli...

Tilanteen tasalla.

..Näin.

Maanantai-iltana lähdimme taas Päijänteen mökille viettämään viimeistä lomayötä. Käytiin koiraporukalla lenkillä, Ninja irti ja hienosti ipana muuten pysyi lauman mukana =) Tänään pysyttelimme aamupäivän mökissä sade- ja ukkoskuuron vuoksi. Nemolla oli takajalassa jokin pipi - koira raaputti sitä, ja epäilimme ampiaisen tai paarman pistoa. Kyypakkausta ei ollut, mutta Nemo onneksi rauhoittui sängyn alle nukkumaan kun olin painanut kohtaa viileällä vesitupolla. Toivottavasti se nyt tulee kaikkien rupiensa osalta kuntoon ennen näyttelyä... Loma alkaa olla ohi – takana on paljon hienoja uusia kokemuksia koirien kanssa ja muutenkin :) Syksy tuo tullessaan rankan kouluvuoden kirjurille yo-kirjoituksineen. Näiden vuoksi olen karsinut harrastuksia, mikä tarkoittaa että koirien treenaamiselle jää enemmän aikaa! :-) Nemon kanssa panostetaan etenkin tokoon; ensi viikonlopun näyttelyn jälkeen herra saa jäädä niistäkin tauolle, luultavasti veteraani-ikään asti. Taipumuskokeeseen suuntaamme uudelleen vasta ensi vuonna – nyt syksyllä ei tahdo enää olla niitä, ainakaan siedettävän lähellä, ja vedet alkavat olla sen verran kylmiä, että siirrän uimatreenit suosiolla lämpimämmälle ajankohdalle; näin se on koirallekin mukavampi kokemus.   

Viimeinen lomayö..