Nemo kiirastorstaina metsässä.

Vietimme oikein aurinkoisen ja mukavan pääsiäisloman. Kävimme mökillä perjantaina ja tehtiin oikein pitkä lenkki peltojen kautta sillalle. Nemo oli pitkästä aikaa irti ja nautti hurjasti vapaana juoksemisesta. Pysyi aika nätisti, välillä joutui kutsumaan luokse useamman kerran mutta olen tyytyväinen :) Kuumuus väsytti molempia koiria ja niinpä kahlailivatkin myöhemmin tyytyväisinä järvessä.

vatun heinä :(

Huonot värit ja laiska muokkaaja

Loma meni muuten aika rennosti, ei sen kummemmin treenailtu mutta sunnuntaina korkattiin kevään ja Nemon ensimmäiset mölliagilitykisat! Paikka ja aika Mäntässä kuten vuosi sitten ja ilmoitin molemmat koirat ykkösluokkaan, koska mölliradalla oli vain hyppyjä ja putkea. Ne kirotut kepitkin oli radalla, mutta ihan nätisti molemmat suorittivat ne. Ensimmäisenä vuorossa oli Nemo. Koira hyppäsi heti tokan aidan väärinpäin, mutta loppurata sujui kivasti. Toisella putkella en millään ehtinyt koiran mukaan joten meni väärästä päästä, mutta rata saatiin suoritettua läpi ja näin sain tavoitteeni täytettyä! Varauduin siihen, että Nemo lähtee karkuun mutta ei se mitään tehnyt ja ymmärsi heti homman nimen. Kepeillä poika meinasi vähän lähteä haahuilemaan mutta sekin oli vain sellaista iloista häntä heiluen "heei missäs mää oon jaa vähän kivaa!" -touhua eikä sen pahempaa :) Hyvä mieli jäi ja isäkin kehui jälkeenpäin, kun Nemppu yllätti niin iloisesti.

Nitan kanssa rata lähti hyvin käyntiin, kepit olivat tietysti hankalat mutta menivät ihan kivasti lukuunottamatta että skippasi vikan välin koska en näyttänyt kunnolla. Putkelle ehdin hyvin mutta sitten Nita teki jotain tosi outoa ja jäi sinne putkeen! Olin ihan ymmälläni ja lopulta se tuli väärästä päästä ulos ja ei kun uusiksi vaan. Toisella putkella meni vähän suun ohi mutta pian sisään ja nätti rata tuli loppuun. 15 vp ja toinen sija! :D Hienosti meni ja kivaa oli, seuraavalla kerralla pitää vaan pyytää että jättävät vaikka kaksi koiraa väliin (nyt oli vaan yks), oli niin kamalaa juoksemista autolle ja takaisin heti ennen ja jälkeen radan x) Kiitos isälle kuvaamisesta sekä Jämsän mahtaville kannustusjoukoille! Onnittelemme myös Annikaa ja Viliä, Suvia ja Vilmaa sekä Leenaa ja Lukaa voitoista! Tästä on hyvä jatkaa.

Minun kullat <3

Joona kuvas

Testasin itselaukaisimen :D

Mun miehet poseeras :>

Milka lankalauantain iltana

Sitten vähän lääkärikertomuksia viime viikolta. Nemo kävi kennelyskärokotuksilla eläinklinikka Otsossa koska Jämsän eläinlääkäri on sairaslomalla. Otsossa oli tosi mukava lääkäri joka teki ensin Nemolle perusterveystarkastuksen ja kehui sen kuntoa ja hampaita, että olen saanut pidettyä ne hienosti puhtaana :) Sitten otimme vihdoin puheeksi Nitan luuston. Olen halunnut agilityn aloittamisesta lähtien kuvauttaa koiran, mutta isä ei ole lämmennyt ajatukselle kuin vasta muutaman viime kuukauden aikana. Juttelimme lääkärin kanssa ja varasimme keskiviikoksi ajan luuston yleistarkastukseen. Niinpä Nita kävi kopeloitamassa sekä samalla kennelyskärokotuksessa. Aluksi lääkäri katsoi liikkumisen, kävelytin ja ravautin Nitaa kadulla. Sisällä hän tunnusteli Nitan kyynärät, lonkat, selän ja polvet sekä testasi varpaiden taipumisrefleksin. Rintarangan loppuosasta paineltaessa Nita kääntyi aina katsomaan, vähän kuin "onko pakko"? Etujalat olivat hyvin vetreät ja lihaskunto hyvä. (propsit mulle ja pyörälenkeille >:D) Lantio tuntui kanssa ok:lta, oikea takajalka niinikään vetreä mutta vasen vähän jäykempi ja polvessa hiukan naksumista. Nita ei oireile millään lailla eikä kieltäydy hyppimästä ja eläinlääkäri totesikin, että koira on hyvässä kunnossa muttei ihan puhtaan papereita saa. Juttelimme kaikenlaista ja hän totesi, että toki 6-vuotiaalla koiralla voi alkaa näkyä jo iän tuomia asioita luustossa, selästä kommentoi että voi olla kenties spondyloosin alkua tms. Varasimme kuitenkin seuraavaksi viikoksi ajan röntgenkuvauksiin, joissa tutkitaan selkä, lonkat ja polvet. Nyt vain toivotaan, ettei sieltä löydy mitään vakavaa. Nita oli oikein reipas ja kaikkein iloisin olen siitä, että lääkäri totesi etujalkojen olevan tosi hyvässä kunnossa, koska nehän saavat agilityssäkin suurimman rasituksen. Tässä vielä potilaskertomus: "Nitan kanssa harrastetaan agilityä. Liikkeissä on huomattu jäykkyyttä toispuolisesti, joskus vasemmalle käännyttäessä. Ontumatutkimuksessa todettiin tasapainoiset liikkeet, ontumista ei todettu. Ortopedisessä yleistutkimuksessa todetaan tasapainoiset lihakset ja hyvä lihaskunto. Rintarangan loppuosassa todetaan lievää palpaatioarkuutta. Etujalat ovat vetreät ja alistamattomat. Vasemman takajalan taakseojennuksessa todetaan jäykkyyttä. Polven alueella tuntuu hieman naksumista. Neurologinen yleistutkimus on normaali. Nitalle varattiin jatkohoitoaika röntgentutkimuksiin (rinta- ja lanneranka, lonkat ja polvet). Huomenna siis jännätään ja toivotaan, että kaikki on kunnossa!  

Ja hei, pakko kertoa yksi iloisuudenaihe: Nemo kahlasi tänään lenkillä oma-aloitteisesti koiran polven syvyisessä lätäkössä! Minun hienohelma-kaikki-kurat-kiertävä-spanielini, nyt on mami ylpeä ;)

Pääsiäiskokko.

Taivas lauantai-iltana..

Nitan palkintoluu.