Sunnuntaina olimme siis Lempäälässä Perhoskoirayhdistyksen järjestämässä möllitokossa Nitan kanssa. Lähdimme ennen kahdeksaa ajelemaan ja olimme hyvissä ajoin perillä. Ilmoittautuessamme Katsukin ilmestyi paikalle Nallin kanssa ja ennen kokeen alkua harjoittelimme yhdessä toisella hallin kentällä. Best-In Areena oli tosi hieno – tekonurmipohja vaikutti hyvältä alustalta. Mutta on Kana-Areena lämpimämpi :D Tein Nitan kanssa vähän agilityä –kepit menivät paremmin kuin koskaan!– ja neiti oli selvästi sitä mieltä että tämä olisi paljon kivempaa kuin toko… Mutta Nita pysyi kaikesta huolimatta varsin reippaana.  Itse vain jännitin taas, paljon vähemmän kuin viime kerralla, mutta ilmeisesti se heijastui jonkin verran koiraan. Tuloksena siis 72/100p ja yksittäisliikkeet seuraavanlaiset:

Luoksepäästävyys: 10. Tästä olin ylpeä, Nita istui tyynesti paikallaan, ei väistänyt eikä mennyt vastaan. Tuomarikin kehui, ettei mitään ongelmaa.

Paikallamakuu 1 min: 9,5. Neljä koiraa lähti ja yksi nousi, mutta minun pienelle azorilaiselleni ei tarvinnut edes sanoa paikka-käskyä. Koira pönötti kuin patsas, puolikas meni siitä ettei noussut ekalla käskyllä istumaan.

Seuraaminen kytkettynä: 5. Nita oli aluksi, kuten tuomarikin sanoi, hiukan epävarma ja mun olisi itse pitänyt olla reippaampi. Loppua kohden parani, mutta aika lahnailua se silti oli… x)

Liikkeestä maahanmeno ja seisominen: 5. Liike oli siis yhdistetty, en muista mikä siinä mätti mutta ainakin se, että jouduin sanomaan istu-käskyn kolmesti ennen kuin Nita nousi ylös. Seisomaan se jäi hienosti, eikä edes istunut pahasti etuajassa!

Luoksetulo: 7. Nita tuli hiukan vinoon eteeni, joten korjasin ja siitä tuli isommat pistemenetykset kuin jos en olisi korjannut.

Kokonaisvaikutelma: 7. Tästä en oikein muista, mitä tuomari sanoi, mutta juurikin siitä, että koira on vähän epävarma ja minun pitäisi olla reippaampi. Ensi kerralla siis vedän sen tekohymyn naamalle 8)

Olen tyytyväinen, ensimmäiseksi palkattomaksi kokeeksi meni hienosti! :-) Ja olin nähnyt unta, että Nita sai 170 pistettä, ja koska kisassa maksimi oli 100, tulkitsin että se sitten varmaan saa 70 pistettä. Eikä mennyt kauas :D Eniten kyrsi se, etten ollut ilmoittanut Nemoa(kin), koska tuo oli niin helppo että sekin olisi klaarannut homman hienosti. No, Katsuhan oli ilmoittautunut vapaaehtoiseksi potkimaan meitä kisoihin, joten mun oli vähän niin kuin pakko luvata, että ilmoitan seuraaviin mölleihin Nemon... Oikein mukava päivä oli, saatiin käydä Nitan kanssa vielä serkuilla käymässä ja team NitaNallin kanssa käväistiin mökillä, koirat riehuivat itsensä ihan väsyneiksi. Siitä vielä kuvia, itse kisasta kuvattiin vain video. Kuvien laatu on vaan aika surkeaa... Ja hei, onnittelut Katsulle ja Nallille hienosta avauksesta (65/100p ja tsempparipalkinto) sekä Juulialle ja Voitolle (alokasluokassa 84/100p sij.4)! :-)

...Ei.. jaksa... enää!

Eilen Nemo meni agilitytreeneissä taas hienosti, Kaitsukin kehui muutamalla radalla mun ohjausta. Takaaohjausta pitää alkaa soveltaa Nemolle enemmän, koira hyppää niin pitkiä hyppyjä etten millään ehdi sen edelle. Oli myös mahtavaa päästä viemään Viriä, vitsit se on nopea!